Reklama

Katolici - jsou normalni?

a moje "sv (Ne, 28. 5. 2017 - 10:05)

Hele Rose, že ty jsi mě před 40 lety, když jsem byl ještě "pedo" (jako dítě: "peda-gog" atd..) zneužívala?? :-)
Hele přiznej se...víš, že bych žalobu podal tak "max. v Brooklinu"...
přiznej se, "ty náš malej katolíku"... :-)))

to sou ale blbc (Ne, 28. 5. 2017 - 10:05)

Žaloba byla soudem zamítnuta v červnu 2013 s tím, že záležitost nepatří do jeho jurisdikce.

No protože si měli zjistit nějakého US soudce vyznávajícího JW.. a tu žalobu podat u něj.. "jak prosté, milý Watsone". Myslím, že ten by ji "neoslyšel" a "pěkně s láskou mezikřesťanskou" by ji "prošetřil". Myslím,že verdikt by si - na rozdíl od Háágu, jež se asi zjevněv v"specializuje jen na Západu nepohodlné "diktátory" asi katolíci "za kloubouk nedali". Jo Jehovisti,to jsou "rafani, vzory vší poctivosti". Ti jak se "zakousnou", tak neznají "bratra" ...
Jenproblém je, že tu "pravdu" jaksi viděj "už tak nějak do předu"... :-)))

jo jo Rase.. (Ne, 28. 5. 2017 - 10:05)

fakt Rose? Že ty neznáš dějiny... Katolíciměli vždy primát na tzv. "farní kuchařky". Rozšíření na pedofilii se objevilo až s nástupem jisté církve zvané Náboženská Společnost Svědků Jehovových..
To je ale náhodička... :-)
Leda, že by se na to už pastor Russel a Soudce Rutherford tzv. "nemohl koukat" :-)
To je možné.. co my víme..

Obává se však, že i přes "Vítěznou rétoriku" "pravdomluvných" Strážných věží je to s pedofílií poněkud "složitější".. v tom smyslu, že to není "jen specifikum ryze katolické".
Četl jsem, že i Svědci mají problémy ...

Ale chápu, že si to Rose nikdy nepřipustí a že "míra jejího otevřeného objektivního zkoumání" "situace" je v jejích vlastních očích "víc než dostatečná "satani" . Prostě "bejt to na Rose, takse "katolíci škvařej" "padni komu padni" :-)))

Prostě po vzoru Rutherforda "soudce Neúplatný" :-)

Rádio Jerevan: (Ne, 28. 5. 2017 - 10:05)

4 Neuděláš si vyřezávanou sochu ani podobu něčeho, co je nahoře v nebesích nebo co je dole na zemi nebo co je ve vodách pod zemí. 5 Nebudeš se jim klanět ani se nedáš svést, abys jim sloužil, protože já, JHWH, tvůj Bůh, jsem Bůh vyžadující výlučnou oddanost, přivádějící trest za provinění otců na syny, na třetí generaci a na čtvrtou generaci v případě těch, kdo mě nenávidí.

Rose, jakže zněly pokyny pro výzdobu Archy nebo Chrámu ?
obávám se, že minimálně ono
Neuděláš si vyřezávanou sochu ani podobu něčeho, co je nahoře v nebesích nebo co je dole na zemi nebo co je ve vodách pod zemí...
tam bylo překročeno. To je zvláštní sám Jehova překračuje svá vlastní nařízení..
O "hadu Ohnivci"už ani nemluvě.. (bronzový had). Na toho měl Izrael dokonce hledět s vírou.. Je divné, že Strážná Věž zatím nepřišla na to, že se de fakto jednalo o sochu.. navíc to minimálně byla "spodoba".

katolicke antik (Ne, 28. 5. 2017 - 10:05)

Doposud největší snaha přimět papeže a vatikánské činitele k odpovědnosti za sexuální zneužívání dětí kněžími katolické církve nastala 13. září 2011, kdy organizace Síť obětí katolických kněží (SNAP)[18] předložila mezinárodnímu trestnímu soudnímu dvoru v Haagu 84 stránkovou zprávu a 20 tisíc stran dokumentace[19] obvinění, že papež a činitelé z Vatikánu tolerovali a umožňovali systematické utajování znásilňování a pedofilie, páchané katolickými kněžími po celém světě.[20] Žaloba byla soudem zamítnuta v červnu 2013 s tím, že záležitost nepatří do jeho jurisdikce.[

rr (Ne, 28. 5. 2017 - 10:05)

pedofilie je vynalez katoliku!!! Protoze si vymysleli zakon o nezeneni se

Trestné činy zneužívání dětí a mladistvých (včetně následného zatajování těchto činů), které spáchali v 20. a 21. století katoličtí kněží, jeptišky a členové římskokatolických řádů, vedly k četným obviněním, vyšetřováním, soudním procesům a rozsudkům. Zneužíváni byli chlapci i dívky, někteří již ve věku tří let, přičemž většina byla ve věku mezi 11 a 14 lety.[1][2][3][4] Obvinění začala dostávat širokou publicitu koncem 80. let 20. století. Mnohdy byla osoba obviněna ze zneužívání po celá desetiletí; taková obvinění byla často předložena dospělými nebo adolescenty mnoho let poté, co došlo ke zneužití. Obviněni byli také členové katolické hierarchie, kteří se snažili předejít vyšetřování případů pohlavního zneužívání, přičemž přesunovali obviněné kněží do jiných farností, kde zneužívání někdy pokračovalo

rr (Ne, 28. 5. 2017 - 10:05)

2. Mojžíšova 20:4, 5

4 Neuděláš si vyřezávanou sochu ani podobu něčeho, co je nahoře v nebesích nebo co je dole na zemi nebo co je ve vodách pod zemí. 5 Nebudeš se jim klanět ani se nedáš svést, abys jim sloužil, protože já, JHWH, tvůj Bůh, jsem Bůh vyžadující výlučnou oddanost, přivádějící trest za provinění otců na syny, na třetí generaci a na čtvrtou generaci v případě těch, kdo mě nenávidí.

pro Stepanka, troubu

Robohnus (So, 27. 5. 2017 - 19:05)

Novg Zakon, je konec kostelu a knezi,
jak ti do toho Rose zapadají Sály Království plus "mechanismus vasi organizace" (všichni ti "činovníci") ?
Ale možná nejste pod NZ ... :-) ??

novy zakon je Kristus, odpusteni a vira v srdci. ne v budove!
Jistě... ale opět - ti do toho Rose zapadají Sály Království ??
A pak - co máš vlastně proti budovám, modlitebnám ... ??
jenom to, že jsou "dle způsobu KC ??"

je to laska a ne katolicka pedofilie!!!
Tak pochybuji, že by PEDOFILIE Světků Jehovových - či koho koliv jiného, třeba i Skautů.. - byla "nějaká výhra" či "větší výhoda".

mima (So, 27. 5. 2017 - 18:05)

Ekumenicisismus!Omlouvám se " Ekumenismus " kdo píše z mobilů ví jak dochází k záměně slova, proč chybí čárky, háčky...ne vždy mám čas příspěvek číst znovu.

Steve (So, 27. 5. 2017 - 18:05)

Katolická církev je kmen a...Jehovisti ovšem neplodí nic, protože jsou ANTikřest'anné ... Furt všechno popírají, křest'anská nauka je jim cizí. Apod.

mima (So, 27. 5. 2017 - 16:05)

Nevidím problém v tom,...Katolická církev je kmen a ty ostatní církve to jsou větve, které? vycházejí z toho kmene, každá plodí ovoce podle sebe, dokonce jejích názvy je identifikuji.

Bible to zaznamenala slovy " Matka a její dcery "
Převedeno do naší řeči, ekumenicismus...

rr (So, 27. 5. 2017 - 15:05)

Novg Zakon, je konec kostelu a knezi, novy zakon je Kristus, odpusteni a vira v srdci. ne v budove! je to laska a ne katolicka pedofilie!!!

pozadavky na du (So, 27. 5. 2017 - 15:05)

1. Timoteovi

3 To prohlášení je věrné.

Jestliže někdo usiluje o úřad dozorce, touží po znamenité práci. 2 Dozorce by tedy měl být bez výtky, manžel jedné manželky, umírněný v návycích, zdravé mysli, pořádný, pohostinný, způsobilý vyučovat, 3 ne opilý výtržník, ne rváč, ale rozumný, ne útočný, ne milovník peněz, 4 muž, který předsedá znamenitým způsobem své vlastní domácnosti, jenž má děti v podřízenosti se vší vážností 5 (jestliže někdo vskutku neví, jak předsedat své vlastní domácnosti, jak bude pečovat o Boží sbor?)

A co převíst ma (So, 27. 5. 2017 - 12:05)

Vy myslíte ten tunel s...Nevidím problém v tom, vrátit věci před rok 48... ale ani před Beneše a nemám problém ve svědomí i před Masaryka ...

Jen bych z toho asi "vypustil šlechtu", jež od Masaryka a wwII "sparchanrtěla" a začala se lísat ke "Skryté moci", EU zvané Brussel..
Církev je však organizace a její momentální "aktuální nacionální nális" se mnebyla, ůže během času i radikálně měnit... "koalice s Brusselem" není či nemusí být věčná ..
Chce to jen "silného Papu".
Navíc pak bych přihlédl k tomu, že oficiálně zapsaný majitel KC, jakýsi "Pán Ježíš Kristus" má také svá práva ... byť chápu, že po Lutherově činu se vyrojilo spousta ""šafářů jeho", kteří by jeho "nároky"zpravovali naprosto jinak a "původní firmu" by nejradši "převedli za korunu Konkureci" či "minimálně šokově zeštíhlili" :-)Jo, "šokové terapie", to by jim šlo... Dříve jsem jim také věřil..

poděkování (So, 27. 5. 2017 - 11:05)

Co stím mají dělat pravoslavní nevím. Jednalo se ale o evangelíky ne o pravoslavné. Můžete svůj uvedený výrok upřesnit?
Kladli tomu svatořečení tuhý odpor. Asi ale jen neoficiálně. Je to iritovalo zřejmě proto, že jednak -
a) asi se cítěj součástí Ekumeny.. (účelově..)
b) KC zřejmě vnímají jako "uchvatitelku" a mnoho postav z naší křesťanské minulosti berou za své (C+M,sv.Ludmila, sv.Václav) a asi i další.. na což mají samozřejmě nárok, ty postavy opravdu byly společné..
Přebírání svatých u nich zřejmě končí sv.Vojtěchem, jež "zařízl" slovanskou liturgii.. - ještě sv.Václav na Budči jel podle C+M ..
c)plus samozřejmě Vojtěchův "výboj" do Maďárie.. Maďarsko tehdy též původně k Byzanci ..
d) no, aspoň mě tvrdil Tony, že Sarkandrovi říkají "Kasandr" a řecky to znamená "ničitel" (takže Kasandra ...)

Hele, já myslím, že více informací by zřejmě velmi ochotně podal pravoslavný kněz "mediálně" činný Libor Halík ...

Ad Stepanic - chtěl bych "Vám", i když neznám váš background poděkovat za slušnou diskuzi .. vaše názory by mě i dost zajímali.. (v jiných tématech..) , celkově bych "mezislovanské spory" doporučil spíš "neřešit", jsou to takové ve své podstatě bratrovražedné spory typu "didus x Mare" ale spíš se soustředit na to, co spojuje..

Jinak musím uznat, že spíš se v tom orientuji "spíš srdcem" a konkrétně u Stepanice "věřím, že JPII věděl, co dělá,a že nevybral "zjevnou stvůru". "
Ono jinak ten "národní pohled"může být opravdu zavádějící.. Ve škole nás třeba užili, jakej byl "Jan Huňady antičeskej zmetek" ale po přečtení Dějin Maďarska se mi začal jevit vcelku kladně, dokonce hodně kladně..

Jinak jsem zalhal asi v jednom jediném případě - všude tvrdím, jak "průba je pro mě Josef Pekař" (a jeho názoe přijmu jako "zákon"), nicméně v jedné věci, u Husa, toho nejsem schopen.
Pekařovo "Hus ANO, Žižka NE", je pro mě bohužel nepřijatelné ... (z Husovi strany). Ale je třeba uvážit, že Pekař nebyl teolog..

Steve (Pá, 26. 5. 2017 - 14:05)

Co máš furt s tou Jugoslávií?

já taky nevím (Pá, 26. 5. 2017 - 10:05)

3.Diskuze Srbů – S...když vidím ty fotky mrtvol z masových blízko Medžugorje - nedivím se že někdo tvrdí, že za to může Sotonin.
Rajko je mírný dokonce chválí např. katolický biskup Alfréd Pichler z Banja Luky - nechápu tedy proč právě Stepanic proč ne Pichler

kuponove privat (Pá, 26. 5. 2017 - 10:05)

před Srby asi těžko,...Vy myslíte ten tunel s církevními restitucemi, kde nikdy nebyl uveden seznam pozemků (který se vzráběl začátkem 90 let, není nikde zveřejněn a Vatikán poslal znalce, který odhadl majetek. Např. Chorvati na to nepřistoupili. takže Stepanic asi tedy svatý nebude.

Pravoslavové vy (Pá, 26. 5. 2017 - 10:05)

no, mě stačilo co čeští...Kdo je Jan "Kassandr" - Sarkandr. Znám jen -
- Jan Sarkander moravský katolický kněz a farář v Holešově, vedl majetkoprávní spory e evangelickým pánem. Poté vtrhl na Moravu Katolický polský král vyplenil co se dalo. Asi není divu, že byl označen za zrádce. Co stím mají dělat pravoslavní nevím. Jednalo se ale o evangelíky ne o pravoslavné. Můžete svůj uvedený výrok upřesnit?

Heil Antifa!! (Pá, 26. 5. 2017 - 08:05)

A co podobenství o ustanovení odpovědného služebníka? :-)

Reklama

Přidat komentář