Reklama

Katolici - jsou normalni?

dale (Pá, 19. 5. 2017 - 10:05)

Když Pavel stanovil požadavky na dozorce a služební pomocníky v křesťanském sboru, řekl, že tito muži (pokud jsou ženatí) mají mít pouze jednu manželku. (1Ti 3:1, 2, 12; Tit 1:5, 6)

ctete Bibli (Pá, 19. 5. 2017 - 10:05)

1. Korinťanům 9:5

5 Nemáme snad autoritu s sebou vodit sestru jako manželku, stejně jako ostatní apoštolové a Pánovi bratři a Kéfas? /Petr/

co planceš (Čt, 18. 5. 2017 - 15:05)

V prvním století ale...V prvním století ale křesťané v celibátu nežili. Apoštol Pavel je dokonce varoval před těmi, kdo pronášejí „zavádějící inspirované výroky“ a „zakazují manželství“. (1. Timoteovi 4:1–3)

To jako myslíš, že je "varoval sám před sebou" ??
"you Onestein", nenapsal snad Pavel "nejlepší pro vás by bylo, aby jste zůstali sami tak jak sem třeba já... - neb vdaná/ženatý myslí na to,jak se zalíbit své polovičce a ne Bohu/Kristu/Jehovovi/Alláhovi atd.. - ALE 'jelikož jste desně nadržení a aby vás satan furt neotravoval.. tak se tedy s Pánem Bohem ožeňte'". Volně z fiktivního řecko/hebrejského originálu převyprávěl "Strážný bungr"

ad "soudru (Čt, 18. 5. 2017 - 12:05)

Nicméně - "druzi" - obávám se, že ten článek má pravdu v tom, že "global warming"

těd mě napadá... jestli oni ti "soudruzi" taky nebyli trochu "GW", vždyť viděno dnešníma asociacema je samo slovou "SOU" + "DRUH" "docela vostrý", takový "na férovku", netají to... :-))

Ale to je právě už "naše deformace, že to vidíme - máme podezření.. - už úplně všude". "SOU" + "DRUH" bylo kdysi myšleno úplně jinak... od "kořene" SOU-DRŽNOST. Druzi(bratři, "tovariši", co spolu drží)...
"Naše modernívnímání" tehdy ještě spalo... resp. "bylo zapomenuto" po "slavné řecké éře".. Jo Řekové... t by mohli vyprávět.. a to i těch "slavnejch 300", jinak "absolutně nic proti nim", dneska by nám "bodli".

ještě Vlasta (Čt, 18. 5. 2017 - 12:05)

"tak katolíci určitě "v celku",hlavně ti"skalní" "nějak máklí jsou", ale co mám zkušenost tak spíš tak "pozitivně", či "úsměvně", v nejhorším případě z nich rostou něco mezi "právníkem" "tvrdou Jehovkyní" a "slepě věřícím Antifákem" (to jako M. a spol..), ale "přímo o život" ti asi nikdo z "okruhu Bible" usilovat nebude..
leda, že by se jmenoval "Ivan Roubal", ale těch je asi opravdu jen pár.. a zrovna Ivan ani nebyl od KC... ten byl "od jinejch".

Škoda, že ho Troška trošku nezakomponoval do nějakého polistopadového dílu ..
takhle je to fakt jen "jedno vo tý chudák Cecilce".Si snad možná ani nezasloužila ..

ctete Bibli (Čt, 18. 5. 2017 - 11:05)

Z Bible se navíc dozvídáme, že mnoho mužů, kteří se v prvním století starali o sbory, bylo ženatých. Jedním z nich byl apoštol Petr. (Matouš 8:14; Marek 1:29–31; 1. Korinťanům 9:5) A kvůli tomu, že v tehdejší době byla běžná sexuální nemravnost, apoštol Pavel napsal, že ten, kdo má mezi křesťany odpovědné postavení, má být „věrný své jediné manželce“ a vychovávat své „děti ... k poslušnosti“. (1. Timoteovi 3:2, 4, Slovo na cestu)

bible (Čt, 18. 5. 2017 - 11:05)

V prvním století ale křesťané v celibátu nežili. Apoštol Pavel je dokonce varoval před těmi, kdo pronášejí „zavádějící inspirované výroky“ a „zakazují manželství“. (1. Timoteovi 4:1–3)

Mare (St, 17. 5. 2017 - 09:05)

14.5.2017 18:10 - hura k hodnym katolikum! nezapomente sebou deti, budou se jim urcite venovat!!!
.............................................

U svědků Jehovy jsou taky zneužívané děti, jen se to nedostane na veřejnost...!
Musí to tajit !

tady jsou ti ho (Ne, 14. 5. 2017 - 18:05)

Celosvětovou emotivní mediální senzací těchto dnů je skandál katolické církve týkající se sexuálního zneužívání dětí kněžími. Útoky médií a novinářů se snaží vykreslit katolickou církev, včetně její hlavy papeže Benedikta, jako „epicentrum sexuálního zneužívání mladistvých.“ V tomto krátkém článku bych rád čtenářům vysvětlil současné dění ve světě, jak jsou papež spolu s katolickou církví obviňováni a zesměšňováni a co vlastně ve světě konají. Lidé ignorující aktuální dění ve světě, obzvláště od dob hlásání sexuální revoluce v naší lidské společnosti v posledních letech druhého Milénia, si mohou myslet, že papež, hlava katolické církve, a v celibátu žijící biskupové a jemu nejbližší kněží, jsou viníky všech sexuálních skandálů a obzvláště těch, páchaných na dětech.

„Sexuální a fyzické zneužívání dětí a mladých lidí je celosvětová morová rána; její projevy lze odstupňovat od osahávání učiteli až po znásilňování strýci!“ (George Weigel, First Things Magazine, 29. květen 2010).

hura k hodnym k (Ne, 14. 5. 2017 - 18:05)

Sedm procent kněží katolické církve v Austrálii je podezřelých, že v několika předchozích desetiletích sexuálně zneužívalo děti. Vyplývá to z dnes zveřejněné statistiky australské státní komise, která se od roku 2013 zabývá vyšetřováním případů zneužívání v australských církevních školách a dalších institucích. Podle agentury AP jde o první podobnou statistiku v zemi.

Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/448258/sedm-procent-katolickych-knezi-jsou-pedofilove-sokujici-statistiku-zverejnila-komise-v-australii.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

Steve (Ne, 14. 5. 2017 - 18:05)

To víš, u Katolíků nejsou 10ky, tak jako u vás .... Vác sekta oškubává ještě víc.

A ještě je ta nauka blábol ... jen blázen tam může být.

rr (Ne, 14. 5. 2017 - 10:05)

uz se tesim, az si je Buh vezme na paskal!

rr (Ne, 7. 5. 2017 - 10:05)

to je pekne, ze ta hodna cirkev nezanedbava deti!!!

http://www.inur (Ne, 7. 5. 2017 - 10:05)

Katolický farář Oliver O´Grady znásilnil stovku dětí. Jeho zpověď umožňuje nahlédnout do korupční hierarchie církve, jejíž představitelé mu poskytovali ochranu, ačkoliv o jeho jednání věděli. Se slovenskými titulky. Dále dokument televize BBC o sexuálních skandálech v souvislosti s nejvyšším církevním úřadem. Tento dokument je systematicky odstraňován z databáze Google, zatímco jiné dokumenty tam stále jsou. Velmi signifikantní!

rr (Ne, 7. 5. 2017 - 10:05)

dejte jim korunu na rohlik, kdyz uz nemaji ten chram Svateho Vita, cirkev chuda!

malý drak (Ne, 7. 5. 2017 - 09:05)

a tak se ta chudinka vrhne na sex bez ochrany, otehotni a ma cely zivot zkazeny, NO JE TOHLE NORMALNI??

to není žádná chudinka ale "zasloužená matka"!!
"Tuhle jsem si nevzala pilulku a pak ještě 8 x" , takový "zdravý mekkánský průměr". :-)

fráterníky, o (Ne, 7. 5. 2017 - 09:05)

a pláteníky nemohunani cejtit.
Pláteníky??
chudák pláteníci, tkalci či suknaři...
To víš, fráterníky "pohubíš" jedině hesly VFR.. - mášvtqam i to "fráternité", jestli teda z toho muslimové v zemi VFR nco nechaj.. :-)

takn já nevím, (Ne, 7. 5. 2017 - 09:05)

vyber si Radku, chces...TI NA KATOLICICH NEJVICE LIBI?
že nerozdávaj Strážné věže?
I když znám jednoho, co vždycky pár kolportérů obejde a pak to narve sousedovi do schránky ... :-))

šifra mistra Ru (Ne, 7. 5. 2017 - 09:05)

koukám rr začala "zasí.." přispívat na další vlákno ..
Jednoduchá, "trefná", "biblická" "instantní" moudra..
takový "reformě-Ultrareformní až islámský" "náboženský marxismus" v praxi.. Jen "třídní nepřítel" byl vystřídán "nepřítelem ještě Nepřítelovatějším" aneb "jakměpoPraze nahánělo komendo agentů z Vatikánu".
"Šifra mitra T.Z.Russela" či "Šifra mistra Rutherforda".
(až Rutherforfa takto "ukul a zakalil" Svědky..)

Steve (Ne, 7. 5. 2017 - 02:05)

vyber si Radku, chces...Jehovisti by nebojovali o Sál království?

Jinak chrám sv.Víta by byl k čemu kdyby tam nefungovala církev? Byla by katedrála mrtvá ... Řekni mi, komu a čemu by to prospělo.

Reklama

Přidat komentář