Reklama

Silvova metoda-podvod,nebo sekta?

Jan (Čt, 14. 1. 2010 - 18:01)

Taky mám takový pocit...

T_Funken (Po, 4. 1. 2010 - 14:01)

Tak nevím proč mám pocit, že většina výše uvedených příspěvků je promyšlenej marketing organizátorů kurzů SM...

Lia (So, 2. 1. 2010 - 23:01)

Je to DIABOLCINA.....nic, len DIABOL

Jana (Út, 12. 3. 2013 - 21:03)

Já ji absolvovala před cca 13 lety, něco používám dodnes něco zapadlo. Už jsem i uvažovala o opakování kurzu. Ale je to o tom, jak někdo psal výše, kdo má sklon k závislostem a tendence nechat se zblbnout tak opatrně. Jinak trpěla jsem na migreny a v těhotenství kdy jsem měla všechny léky zakázané to byl jediný způsob jak se jí zbavit. :-)

Ivanka (So, 28. 11. 2009 - 00:11)

Ja som este kurz neabsolvovala, ale prave citam knihu od de Silvu. Musim povedat, ze som na tuto temu precitala mnozstvo literatury a cela rodina sa snazime zit podla tychto zasad. Moje deti (mam ich 5) casto medituju a v alfa hladine si "programuju" zivot. Vedia, ako byt stastne a spokojne, choroby prakticky nepozname. My s manzelom sme uspesni podnikatelia a vsetky nase uspechy spocivaju v tom, ze pracujeme na sebe a pri meditacii "pcuvame" svoje myslienky a programujeme sa na pozitivny pristup. Liecenie sme ani neskusali, lebo zdravie je prirodzeny stav a pride vlastne samo.
Jana, ak neveris SM, skus pozitivny pristup, davaj a prijimaj s laskou a vdacnostou co ti zivot prinasa a respektuj tvoju kamaratku v tom, ze ma iny nazor.Nikdy nebude taka ako ty, lebo ty si jedina a jedinecna. Drzim ti palce v tvojej chorobe a poslem ti na dialku kusok bieleho svetla.
Iva

Robert (Pá, 27. 11. 2009 - 18:11)

SM jsem absolvovala v roce...Jsem velmi nadseny z tohoto kurzu a muzeme
byt velmi spokojeni,ze v Praze je jeden
z nejlepsich lektoru.Doporucil jsem tento kurs svym znamym a vsichni byli velice
spokojeni.Tato metoda je perfektni a dopo-
rucil bych ji vyucovat ve skolach,aby se lide naucili vyuzivat svuj nejvetsi dar mozek ktery je dnes tvrde masirovan nesmysly.

Dagmar (St, 25. 11. 2009 - 22:11)

Zdravím Vás,
SM mě...SM jsem absolvovala v roce 1993 a mam jen dobre zkusenosti a zazitky

sonja (Pá, 20. 11. 2009 - 14:11)

K Silvově metodě jsem...Dobrý den,také jsem již nějaký ten pátek absolventkou SM a mohu jen dodat, že nepomáhá "jen" při lehkých formách poruch spánku, věřte mi. Sama jsem byla 9 let závislá na lécích na spaní a došlo to až tak daleko, že ani dvojnásobné dávky daných léků nezabíraly (dovedete si asi představit, co to s člověkem navíc dělá), a to jsem obešla skutečně řadu známých i vyhlášených lékařů a psychologů - nic. Až SM mi vrátila opět spánek (a tím také zpět tak trochu do života:). Jen abych upřesnila pro všechny začínající, nebo těm, kteří uvažují nad započetím SM, či těm co pochybují (většinou na základě článků s mnohdy skutečně chabě doloženými informacemi), není to SM co mi vrátila spánek - nýbrž SM mě naučila, jak si vrátit spánek sama sobě - a v tom je právě její největší klad a chcete-li i bezpečnost. SM vám nenutí pro někoho nepřijatelná nadpřirozena, pomoc "zvenčí" či nějaké nadsíly, ale pouze využití VLASTNÍCH schopností (v tomto případě mozku a víry sama v sebe), se kterými jsme se všichni narodili, bohužel stylem dnešního života, krněním u TV přijímačů aj., jsme se je odnaučili používat - prosté a jednoduché. Když vezmete hyperaktivní dítě k psychologovi, bude ho učit podobné techniky, jako vás naučí SM - je to čistě technická treninková záležitost. Když půjdete do posilovny, bude vás trenér učit, jak používat a trénovat jednotlivé svaly vašeho těla, které jsou ochablé a které běžně nepoužíváte. Totéž vás naučí lektor SM v rámci práce s vlastním mozkem. A nezapomeňte - SM je výukový systém, který je oficielně schválen ministerstvem školství! Takže všem, co na sobě chtějí pracovat - hodně zdaru a mějte se stále lépe a lépe:-)

Ivona (Pá, 30. 10. 2009 - 16:10)

Byla jsem mezi prvními,kteří absolvovali SM 2.stupně a pokaždé,v Brně.Žiji v cizině. Když mám to štěstí a při mé návštěvě probíhá kurz navštívím ho/pro absolventy je zdarma/.Je to pro mě velký přínos pozitivní energie a zkušeností.Moje matka se naučila SM z knihy a díky tomu si pomáhala od různých zdravotních potíží.Já osobně "léčím"zvířata a přátele,kteří mě o to požádají.Mnoho přátel na mé doporučení kurz absolvovali a jsou spokojeni.Vřele doporučuji.

Nadja (So, 19. 9. 2009 - 14:09)

K Silvově metodě jsem absolvovala před 9 lety úvodní bezplatné informativní školení,a velmi mne to zaujalo. Rozhodně na ní neshledávám nic šarlatánského. V jednom zdravotním časopise asi před 5 lety vyšel článek jak snáze usínat pomocí Silvovy metody-zapojení pravé mozkové hemisféry. Nacvičila jsem to, a na mne to zafungovalo. S usínáním jsem před tím měla problémy,a tento způsob pomáhá samozřejmě jen při lehčích formách nespavosti.Takže se řadím do kategorie příznivců.

Aviator (Út, 7. 7. 2009 - 21:07)

Zdravím Vás,
SM mě velice zaujala náhodou jsem na ní nedávno, když jsem v antikvariátu našel jeho knížku. Přemýšlím i o kurzu. Velice rád bych našel ochotného človíčka s který bych si o tom popovídat o jeho zkušenostech a podobně. Zaujal mě příspěvek od ALICHa, s tím člověkem bych si rád popovídal.

Zuza (Čt, 9. 4. 2009 - 13:04)

Zdravím všechny. I já jsem absolventkou Silvovy metody, poprvé v roce 1994, pak jsem se technikám nějaký ten rok vůbec nevěnovala, po letech jsem se k tomu pomalu sama vrátila a loni jsem si základní kurs opět zopákla. Letos jsem kurs zaplatila své dceři a nechávám jen na ní, zda se bude věnovat touto cestou svému zdokonalování, nebo zvolí jiný způsob. Pravda je, že kurzy jsou poměrně drahé, no na druhou stranu je to investice do své budoucnosti a rozhodně ne špatná. Já se například odnaučila kouřit. Kouřila jsem hodně a dlouho - nešlo tedy o žádnou "lehkou" závislost. Takže i kdyby to byl jediný přínos - je k nezaplacení. Těch plusů vidím na sobě samožřejmě mnohem víc, ale jak už bylo výše řečeno, kdo nezkusí neuvěří a záleží na přístupu každého jednotlivce, jak moc si nechá ovlivnit život sebou či někým jiným. Přeji všem, ať se mají den ode dne lépe a lépe:-)

Peta (St, 8. 4. 2009 - 16:04)

Pekny den vsem. Taktez jsem absolventkou SM a to od roku 2005. Me zkusenosti jsou velmi pozitivni, pokud mate snahu o osobni rozvoj, praci na svych nedostatcich a posilovani svych prednosti, pak mohu SM jen doporucit. Kurzy jsou vsak urceny pro dusevne zdrave jedince, kteri stoji nohami pevne na zemi, ale zaroven se nechteji nechat okrast o moznosti, ktere jim prinasi dobra znalost prace s pravou mozkovou hemisferou a intuici obecne. Jen pro zpestreni, v mnoha americkych spolecnostech je SM pozadovana jako podminka vstupu do zamestnani, nebot si tim zamestnavatel muze byt jist,ze takovy zamestnanec nebude ve stresovych situacich kolabovat. Mejte se ve vsech smerech stale lepe.

Sana (Pá, 27. 3. 2009 - 12:03)

Před několika léty jsem si koupila knihu od Silvy - Člověk léčitel. Měla jsem určitý zdravotní problém, dosti závažný. Doktoři doporučovali čékat - a pak operaci. Tak jsem čekala a mezi tím jsem dělala přesně to, co radí ve své knize Silva. Moc jsem tomu z počátku nevěřila, nejsem ten typ. Pak jsem v těch meditacích a vizualizacích našla zalíbení, cítila jsem se prostě dobře. Za půl roku jsem šla na kontrolu, doktor udělal snímky a prohlásil: Tak se nám to ztratilo, přijďte za rok. Je to dost divné, bo normálně se to nestává. Řekla jsem mu o mých zkušeostech se Silvovou metodou, zaujalo ho to docela. No a od té doby se někdy k tomu vrácím. Nechápu, co může být špatného na tom, když si člověk chce sám pomoci od nějaké nemoci nebo stresu.

Návštěvník (St, 11. 3. 2009 - 09:03)

Silvovku jsem absolvovala před 18 lety. Je to metoda zaměřená na pozitivní ovlivňování sebe sama, metoda k osobnímu růstu. Nejvíc se mi líbí, že mluví o podvodu ti, co o tom ví prdlajz a jsou zakomplexovaní.

jana (Po, 9. 3. 2009 - 16:03)

Hezký den všem,
se silvovkou jsem se v náznaku setkala již v roce 1991, v roce 1994 jsem kurs absolvovala, od té doby několikrát bezplatně zopakovala. Nejde o žádné náboženství ani sektu, tak může mluvit jen ten, kdo to nezkusil. Jde o to,co si z toho vezmete pro sebe - můžete se zbavit různých fobií, já např. bych dříve nemohla ani napsat slovo had ani vidět na obrázku, natož živého. Ne že bych je věšela kolem krku, ale stres z nich je pryč. Rozhodně se naučíte pozitivnímu přístupu k životu a přestanete vyhledávat škarohlídy a věřit víc sám sobě. Naopak si myslím, kdyby každý byl absolventem SM, lépe by se nám žilo vedle sebe. To je jen náznak možností.Nechci být náborářem, ale zkuste a uvidíte.Mějte se lépe a lépe

Návštěvník (Ne, 8. 3. 2009 - 22:03)

Silvova metoda je hnusný podvod! Zavčas od ní pryč, svede vás na špatnou cestu!

alt1 (Ne, 8. 3. 2009 - 22:03)

Klaro, pokud mi napises na thehealer"seznam.cz, poslu Ti par knih ktere by Ti mely pomoct.

Klara (Ne, 8. 3. 2009 - 21:03)

Díky moc za tip. Nacházím se v Anglii, tak se na to mrknu.

alt1 (Ne, 8. 3. 2009 - 20:03)

Klaro, kurzy Silvovky jsou ve 131 zemich. Snad nejsi v tom nepokrytem zbytku. Zkus se podivat na http://silvamethod.com/instructors/search.aspx

Reklama

Přidat komentář