Reklama

Zkusenosti - Cestovani s malym ditetem

Waya (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Jsou deti, ktere jsou...To neni spatnej napad, zkus to navrhnout....pokud rodice sve dite nezvladne, nema ho tahat nekam, kde bude obtezovat ostatni. Obavam se, ze hyperaktivita byva dost casto vymluvou na nevychovanost

Gmailman (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Jsou deti, ktere jsou napriklad hyperaktivni. To je maj rodice postavit ke zdi? Co takhle ty deti treba uspat a poslat postou ?

Sammy (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Něco jiného je letět hodinu k moři a nebo 14 hodin přes oceán a mít už za sebou dalších x hodin letu. Pak se člověk vztekne pro každou blbinu. Jako matka 2 dětí bych se cítila diskriminovaná,že musím do turistické třídy,ale nedivím se.Protože to,co předvádějí někteří spratci,je na vyliskání jim a hlavně rodičům.Nemusí jít jen o letadlo, stačí autobus a řevu a okopávání čistého oblečení si užijete ažaž. Ty děti nevědí,jak se správně chovat,když se nudí /matka telefonuje s kamarádkou/,začnou si vymýšlet svoji zábavu a obtěžují okolí. Taky bych byla pro oddělení pro rodiče s malými dětmi.

Jolyx (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Ono tady nejde ani tak o děti, ale o hladinu hluku. Kdyby děti dokázaly být tiše, jistě by nikomu nevadily. Ale proč má člověk platit plnou taxu, když pak musí snášet nepohodlí kvůli ostatním?

VanDyke (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

No, neni to jen o detech, ze?Trestal bych rodice. V prazskem Louvru o tom visi nadherny plakat, kde se pravi, ze nevychovane deti jsou dusledkem nevychovanych rodicu a takovi rodice nemaji v kavarne co delat. Podle me by to dost dobre mohlo platit i v letadle, autobuse, vlaku a vubec na verejnosti. Nicmene mimino je zvlastni kategorie, tomu nevysvetlite, ze nema rvat...

Tobby (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Hmmm... čtyřletý dítě na...A co by ne, rodič na to má PRÁVO!...:o))

Ofcoursedude (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Hmmm... čtyřletý dítě na 14 hodin trvající opeře......... to by byl teprve požiteček :-DDD

Pall Mall (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Nojo, ale ona ta jedna...Přesně tak...to je jak nadávat na to, že se dítě nevodí do opery...:o)))

Ofcoursedude (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Nojo, ale ona ta jedna zpáteční letenka stojí zhruba tolik jako slušně vybavená oktávka... Takže tam už se očekává určitá úroveň a slušnost. Jsou místa, kam se děti prostě neberou, i když to znamená omezení pro rodiče.

Gmailman (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Je to zejmena o te toleranci. .. Obecne si myslim ze uspechana doba dela z lidi agresivni neurotiky ...

Clayton (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Většinu roku žiji s rodinou v USA a poměrně často cestuji přes Atlantik. Tak jednou do roka musím letět i s dětmi. Takovým nepsaným dobrým zvykem, který se většinou dodržuje, je nebrat děti do First Class. Let ve First si obvykle někdo dopřává za odměnu, business je něco jiného. To je takové standardní minimum pro ty, kteří chtějí doletět v přiměřeném pohodlí, neunavení - musí po příletu pracovat. Business není nic exkluzivního, je to prostě hromadná doprava. V podstatě nikdy jsem se v businessu nesetkal s tím, že by mi děti vadily. Rodiče většinou dělají maximum pro to, aby je uklidnili a pokud občas řvou, přes nasazená sluchátka je stejně neslyším. Sám vím, že cestovat s dětmi není úplně jednoduché a starat se o ně v omezeném prostoru economy na 11 hodinovém letu si nedokážu dost dobře představit. Obdivuju lidi, kteří to musí zvládnout, protože nemají na výběr. Zkusme všichni být trochu víc tolerantní. Se sluchátky v business (např. u BA) opravu děti nemůžete slyšet.

Scaramango (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Na začátku chci předestřít, že mám 4 děti. Ale rozhodnutí plně chápu, pamatuji si na cestu z Tokia, letěl jsem první třídou, už sama cesta byla dost vyčerpávající, 11 hodin v letadle do Vídně, celou cestu však křičelo málé asi roční dítě. Za první třídu platím proto, že chci klid a komfort

MFric (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Jo jo. Taky mám takové zkušenosti (a to jsem otec dvou dospívajících dcer, ale už od malička věděly, co se smí a co je obtěžování ostatních) Tím nechci říct, že cestování s dětma je nějaký lážo plážo.

Kočkomila (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Svatá pravda! Nedávno jsem jela tramvají a tam rozmazlená holka řvala a kopala kolem sebe,nad ní stojí její tatínek a čučí si v klídku z okna,až se do něj pustil jiný cestující,ať si dcerunku usměrní a to si chudák dovolil... Já bych dostala pár facek a byl by klid!

MFric (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

To je zajímavékdyž jsme byli malí a zlobili jsme, dostali jsme pohlavek, či na zadek a byl klid. Dnes když je dítě zlobivé, tak za to nikdo nemůže. Dítě trpí vlastně "hyperaktivitou" a přizpůsobit by se mu mělo celé okolí, včetně rodičů. Můj děda by nejspíš řekl: "Jakápak hyperaktivita. Votrok zlobivej je to"Ale naše civilizace stejně pomalu odchází do pr...čic. Tak je to asi jedno.

Teryna (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Tady je hlasujících,...Já jela vlakem do Bincu, s děckem v kupe...Bohatě to stačilo!

Pravicovyrugger (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Tady je hlasujících, kteří jsou protia přitom letěli možná jednou za rok charterem na zlevněnou dovolenou

Jolyx (Út, 28. 6. 2011 - 22:06)

Sorry, děti jsou problémem svých rodičů a nikomu jinému do nich nic není. Když si člověk pořídí dítě, musí samozřejmě nést s tím související náklady a těžkosti a to se vším všudy (což neznamená, že se mu to zase nevrátí jinak).

Hufo (Út, 28. 6. 2011 - 21:06)

Hm, jenže je problém, každej není soudnej. dost lidí se chový stylem, něco máme, jsme víc, přizpůsobte se. máme dítě, točte se kolem nás. máme psa, nemusíme nic apod. a nejde jenom o letadlo, jde o různý běžný situace, které nejsou vhodné pro děti a někteří rodiče je tam přesto tahají.

Gmailman (Út, 28. 6. 2011 - 21:06)

Přesně tak, že manažer je...Dopr. zadnej soudnej clovek nebude tahat maly dite pres pul sveta na dovcu, ja taky vzal prvni dite v dojezdu autem v okruhu 300-500km kdyby se neco zvrtlo at se muzem vratit. Na druhou stranu jsou situace, ze to proste jinak nejde. Umrti nekoho z rodiny, stehovani na druhou stranu sveta, operace atd ..

Reklama

Přidat komentář