Reklama

Citróny při léčbě revmatických onemocnění

Citróny při léčbě revmatismu používáme dvojím způsobem. Za prvé se každý den citrónovou šťávou natíráme a za druhé užíváme citrónovou šťávu vnitřně.

Zevní použití:
Citrón vymačkáme do nekovové nádoby a doplníme trochou vody. Po vykoupání a vysušení natřeme tělo touto zředěnou citrónovou šťávou. Místo citrónu lze použít i jablečný ocet.

Vnitřní použití:
První den pijeme šťávu z jednoho citrónu, a to hodinu před jídlem nebo hodinu po jídle. Druhý den vypijeme šťávu ze dvou citrónů, třetí den ze tří citrónů. Na této dávce vydržíme týden nebo čtrnáct dní a pak pití citrónové šťávy přerušíme.
Další možností jsou v troubě velmi pomalu pečené citróny. Ostrouhaný citrón pečeme 15 až 20 minut (nesmí prasknout). První den sníme 1 citrón. Druhý den 2 citróny a třetí den 3 citróny. Pokud se nám podaří na této dávce zůstat, setrváme na ní 15-20 dní. Pokud ne, klesneme třeba na 1 citron denně. Pečením se v citrónech vytváří přírodní kyselina salicylová, tedy stejná protizánětlivá a protibolestivá látka, která tvoří chemicky vyrobený acylpyrin.

Citrón pomáhá k vyčištění těla, zbavení se hlenů a dezinfekci.

Zdroj: MUDr. Josef Jonáš - Revmatické bolesti

Reklama

Reklama

Komentáře

Reklama