Reklama

V únoru jsou nejvíce zatíženým orgánem ledviny.

Jejich oslabení se projeví na páteři a kloubech. Pokud se tělo nedokáže zbavit chemických látek, usazují se na různých místech v těle - soli kyseliny močové a vápenaté usazeniny nejvíce postihují klouby a způsobují řadu nemocí jako dnu, artritidu, ostruhy a další nemoci. Důležitá je očista těla od solí a vápenatých usazenin:

Očista od solí

2 lžíce přírodní rýže Natural zalijte vodou a nechte 24 hod. stát. Ráno rýži uvařte a nalačno ji snězte. Po dobu čtyř až šesti hodin nepřijímejte žádnou potravu. 

Rýži jezte po dobu 14 dnů a dva krát do roka opakujte jako prevenci.

Očista od vápenatých usazenin a solí

Reklama

5 gramů bobkového listu povaříme ve 3dcl.vody po dobu 5-10 min a 3-4 hod. luhujeme. Přecedíme a popíjíme malými doušky během 12 hodin. Opakujeme po 3 dnech a poté   po týdnu. Později postačí 1x ročně, ale vždy po dokonalé očistě střev jinak se staré kaly a jedovaté usazeniny rozpustí dříve než soli v kloubech. Odvar by se neměl pít dlouhodobě, neboť by mohl vyvolat vnitřní krvácení. 

Na ostruhy patních kostí

Pití  čaje  z brusinky a medvědice léčivé. Listy se přes noc luhují a pak krátce povaří. Před pitím čaje je nutné zjistit kyselost moči lakmusovým papírkem. Zasahuje - li zbarvení do červeného políčka, je třeba spolknout kapsli jedlé sody, zapít vodou a po chvíli vypít čaj. Lze používat 2měsíce, 3týdny přestávka. Dále je důležité si večer nohy napařit buď v odvaru kopřiv nebo přesličky. Pak ještě paty promasírovat.

Průběh očisty od solí a vápenatých usazenin

Po zahájení očisty dojde k bouřlivému procesu v celém organismu a zhoršení symptomů. Dále se projevuje reakce ve spojitosti s prací imunitního systému ve střevech, v krku a hlavě v podobě připomínající chřipku. Při silném vylučování solí a dalšího odpadu z těla se na čas sliznice střeva zahltí a tím se zaktivizují obranné imunitní buňky a vyvolají zmíněnou reakci. Z tohoto důvodu je třeba jíst lehká jídla a ovoce.

Tvarem ledviny připomínají fazole. Fazole jsou zcela vhodná potrava pro posílení ledvin .

FAZOLOVÁ POLÉVKA :

250g barevných fazolí

2 mrkve

2 petržele

1/4 celeru

1 cibule

2 stroužky česneku

2 l vody

2 PL hladké mouky

máslo

sůl, červená sladká a pálivá paprika, pepř,  

noky: 1 vejce, polohrubá mouka, sůl

Na másle zpěníme cibuli s nakrájenou kořenovou zeleninou, přidáme předem namočené fazole, česnek v celku, zalijeme horkou vodou, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí. Mezitím si připravíme jíšku z másla a mouky, přidáme mletou sladkou červenou papriku a trochu pálivé-pozor nepřipálit. Přidáme do vařící se polévky a nakonec si připravíme noky z mouky, vejce a soli, které propasírujeme nebo vykrajujeme lžičkou do polévky.  

Andrea Marešová - studentka čínské medicíny

Reklama

Komentáře

Reklama